Ny kund – Sinfra

Sinfra ny kund

Sinfra ekonomisk förening körde i juni igång Measure & Changes automatiska tjänst för att beräkna klimatpåverkan på de avrop som går genom Sinfra.

Sinfra är en nationell inköpscentral som tillhandahåller ramavtal och inköpsresurser till sina medlemmar inom fjärrvärme, VA och El verksamheter. Som ett led i Sinfras arbete med att erbjuda hållbara upphandlingar, önskar man genomföra en kontinuerlig Miljöspendanalys på samtliga avrop från Sinfras ramavtalsleverantörer. Totalt omsätter Sinfras ramavtal över 4,0 mdkr på årsbasis och spänner över hela 73 avtalsområden.  

Syftet för Sinfra är att fortsätta påverka ramavtalsleverantörer till att ha produkter och tjänster med så låg klimatpåverkan som möjligt och på så sätt bidra till att uppnå EU:s mål om klimatneutralitet senast år 2050.

  • Det är väldigt roligt med aktörer så som Sinfra som ser att de genom sin storlek kan hjälpa den gröna transformationen, säger Erika Bernstone CMO på Measure & Change.

Analysen av Sinfras inköp kommer att ske succesivt i steg, med en färdig lösning till år 2025 redo för samtliga ramavtalsleverantörer.

Läs andra inlägg

Nedan ser du några av våra andra inlägg

En cirkulär byggsektor med ökat återbruk

Projektuppdrag – för ökat återbruk i byggsektorn

Vi glada att berätta att vi under våren har ingått ett nytt samarbete med föreningen GodaHus. Measure och Change kommer på uppdrag av GodaHus att medverka i ... Läs mer
Emma Burman ny styrelseledamot

Välkommen Emma Burman – ny styrelseledamot

Emma Burman tillträder idag som ny styrelseledamot i Measure & Change styrelse. Hon ersätter därmed Robert Wahlquist och representerar Almi Invest ägarintressen i styrelsen. Emmas kompetens och ... Läs mer

Boliden ny kund

Hittills har klimatneutral betong varit beroende av klimatneutral cement som i sin tur blir beroende av CCS-teknik som är kostsam och energikrävande. Nu har Boliden efter 5 ... Läs mer

Sarah Nilsson

Visa alla inlägg