64% av svenskarna vill att staten gör mer för klimatet

Sarah Nilsson

EIB:s klimatundersökning

Europeiska Investeringsbankens (EIB) årliga klimatundersökning som fokuserar på medborgarnas beteenden och klimatförändringarna har kommit. Här är de huvudsakliga slutsatserna.

  • Närmare två tredjedelar av svenskarna är övertygade om att deras eget beteende kan göra skillnad när det gäller att hantera klimatkrisen.
  • 70 procent av svenska ungdomar anser att en framtida arbetsgivares klimatpåverkan är ett viktigt kriterium när de söker jobb.
  • 64 procent av svenskarna är positiva till mer omfattande statliga åtgärder för att förändra människors beteende. 72 procent av de under 30 år skulle välkomna sådana åtgärder.
  • Hälften av befolkningen säger att en potentiell arbetsgivare som prioriterar hållbarhet är viktigt. Över två tredjedelar av de under 30 år som säger att det är en betydande faktor.
  • 60 procent skulle betala mer för klimatvänlig mat, medan 72 procent är för att märka all mat med dess påverkan på klimatet och miljön.
  • Hela 45 procent av svenskarna är positiva till att skapa ett koldioxidbudgetsystem som sätter en gräns för den mest klimatskadliga konsumtionen.

Sarah Nilsson

Läs andra inlägg

Nedan ser du några av våra andra inlägg

Bild på Robert Wahlquist, Sarah Nilsson, Erika Bernstone och Gustav Stenbeck

Investerare gör ny investering i Measure & Change

Vi på Measure & Change är väldigt glada att befintliga investerare, Almi Invest, Visive och Gain Sustain återinvesterar i oss. Investeringen om dryga två miljoner kronor, gör ... Läs mer

Erika Jonsson Bernstone

Subventioner av fossila bränslen ökar

Ofattbara 78 tusen miljarder kronor betalade världens stater i subventioner till fossila bränslen 2022. Pengar som om de istället användes till omställning skulle kunna nå målen för ... Läs mer

Sarah Nilsson

Kontorsbyggnad med minimalistisk damm och allé.

Investeringsstöd till klimatomställning

Höstens omgång av Klimatklivet har en stor budget, 3,1 miljarder. Vi kan hjälpa er att ansöka om finansiering till ert projekt. Den som har ett väl förberett ... Läs mer

Sarah Nilsson

Visa alla inlägg