En världskänd konstnär och aktivist som går under pseudonymen Banksy har kommit till Sverige. Den kända gatukonstnären har fått en utställning i Malmö som handlar om artistens historia och de olika konstverken i världen.

Banksy är en väldigt omtalad och känd konstnär från England. Även om man faktiskt inte vet speciellt mycket om profilen och dennes ursprung. Man vet faktiskt inte ens om det är en person som står bakom alla verk, eller om det är flera. Oavsett så är Banksy känd för att utmana gränserna i konstens värld. Samtidigt använder artisten sin konst för att lyfta problem och orättvisor i världen. Detta gör Banksy oftast genom gatukonst och graffitti med satiriska inslag.

Genom åren har Banksy blivit en stor profil i media och har till och med varit uppe på listan för de mest inflytelserika personerna i världen. På denna lista har man bland annat tidigare kunnat finna namn såsom Barack Obama och Oprah Winfrey.

Vår vd på Measure & Change, var tidigt på plats och har redan fått uppleva utställningen och Banksys historia. Hon menar bland annat att det var en väldigt mäktig upplevelse som verkligen fick tankemotorn att köra igång. Utställningen visas på Amiralen i Malmö och lockar till sig människor och entusiaster från hela världen.

För att läsa mer om utställningen så heter den ”The Mystery Of Banksy, A Genius Mind” och finns på följande hemsida.

För att veta mer om oss på Measure & Change följ denna länken: Om oss