Välkommen Paula – CTO ”i klimatets tjänst”

CTO Paula Widén

Låt oss få presentera Paula Widén, vår nya CTO (Chief technology officer), som skall leda Measure & Changes fortsatta utveckling av intelligent mjukvara, i klimatets tjänst. Hon har nyligen tillrätt rollen, efter att tidigare haft utvecklingsuppdrag för bolaget.

Resan till CTO

Efter att ha studerat psykologi i Lund tog Paula steget in i programmeringens världen genom en intensivutbildning i Stockholm och där började intresset för utveckling att spira. Idag, med år av arbetserfarenhet från både backend och frontend utveckling, samt ledarskapserfarenhet som Scrum master och Team manager, är hon väl rustad att som CTO leda Measure & Change in i framtiden.

Här passar vi på att intervjua Paula om den nya rollen.

Hej Paula,

Vad skiljer ditt uppdrag i Measure & Change, från andra roller du haft och vad lockade dig hit?

Det som lockade mig till Measure & Change var att få arbeta i ett tillväxtföretag, med miljöfrågor, och teamet på Measure & Change. Här är det mycket kreativ frihet för att driva utvecklingen framåt och jag gillar att arbetsuppgifterna är inte begränsade till ett område. På ett utvecklingsbolag i vår storlek, måste alla samarbeta för att ha ett helhetsperspektiv och för att nå de bästa resultaten för kunderna och för miljön.

Vilka är de främsta utmaningarna du står inför som CTO för Measure & Change och hur tänker du att du kan arbeta för att övervinna dem?

Den största utmaningen är att det sällan finns en självklar väg när vi ska utveckla nya saker. Vi är ett innovativt företag och det vi försöker åstadkomma har aldrig gjorts på det här sättet förut. För att övervinna dessa utmaningar och låta kreativiteten flöda, måste vi ha en tillåtande kultur på arbetsplatsen där idéer och förslag är välkomna och diskuteras utan prestige, vilket jag tycker att vi har.

Vad är din vision för teknikavdelningen och hur tror du att den kan bidra till företagets övergripande mål?

Visionen är att anställa rätt personer som har teknik och miljöintresse, som är nyfikna på att testa olika approacher till de utmaningarna vi har. Tillsammans kan vi använda tekniken för att göra det lätt för användarna att uppnå positiva miljöeffekter.

Vilka tekniska trender eller innovationer är du mest spänd över att utforska eller implementera inom Measure & Change?

AI! Det går att göra otroliga saker med Machine Learning och AI. Det är först när man sätter igång och tillämpar det som man verkligen förstår den revolutionerande potentialen. Jag känner att det är någonting som alla kommer att behöva bekanta sig med och min vision är att Measure and Change skall vara i framkant och låta tekniken skapa ett värde för våra användare och för miljön.

Hur gör man om man är nyfiken på att jobba med dig och Measure & Change?

Hör av dig, berätta att du är intresserad och vad du brinner för. Det behöver inte vara så formellt, mejla mig så startar vi dialogen.

Det går också bra att mejla om du är student och vill ha en plats för praktik, LIA (lärande i arbete) eller ex-jobb. Jag ser praktik som ett bra sätt att lära känna varandra, som kan vara ett första steg till anställning. Vi ska vara ett starkt lag, med olika teknisk expertis, och tillsammans skapa värde för miljön och klimatet!

Kontakt

Paula Widén: paula.widen@measureandchange.se

Läs andra inlägg

Nedan ser du några av våra andra inlägg

Emma Burman ny styrelseledamot

Välkommen Emma Burman – ny styrelseledamot

Emma Burman tillträder idag som ny styrelseledamot i Measure & Change styrelse. Hon ersätter därmed Robert Wahlquist och representerar Almi Invest ägarintressen i styrelsen. Emmas kompetens och ... Läs mer

Boliden ny kund

Hittills har klimatneutral betong varit beroende av klimatneutral cement som i sin tur blir beroende av CCS-teknik som är kostsam och energikrävande. Nu har Boliden efter 5 ... Läs mer

Sarah Nilsson

AI pilotprojekt med LNU för att beräkna klimatutsläpp

De indirekta utsläppen från olika verksamheter är ofta svåra och tidsödande att beräkna men kan utgöra en betydande del av en organisations klimatpåverkan. I komplex och divers ... Läs mer

Sarah Nilsson

Visa alla inlägg